Wat zijn altcoins?

 

Al zullen de meeste mensen je niet kunnen vertellen hoe Bitcoin werkt, hebben ze er wel van gehoord. Maar als jij je eenmaal Bitcoin gaat onderzoeken dan kom je er achter dat er nog veel meer Cryptocurrencies zijn.

Het woord altcoin komt van de zin alternatief voor Bitcoin. Dus alle andere Cryptocurrencies behalve Bitcoin noem je dus altcoins. Er zijn er op dit moment duizenden. Verschillende van deze altcoins hebben hun eigen blockchain. Die weer net iets anders werkt dat de blockchain van Bitcoin. Cryptocurrencies die op de blockchain van een andere munt draaien noemen we Tokens. Ethereum is de munt en de blockchain die daar op dit moment het meest voor wordt gebruikt.

Veel van deze duizenden Altcoins zullen niet lang bestaan. Je zal zien dat net als in het begin van de internet mania toen ieder bedrijf dat .com achter zijn naam zetten al investeringen kreeg. Veel van deze .com bedrijven zijn allemaal gevallen en dat zal in mijn ogen ook met de meeste altcoins gebeuren.

Maar natuurlijk zijn er ook pareltjes. Altcoins die echt iets anders doen dat Bitcoin. Een probleem in de markt op willen lossen door middel van de blockchain. Als je wilt weten welke ik daarvoor heb gekozen dan kan je hier meer informatie vinden over mijn portfolio voor 2018.

 

Waar kan je altcoins kopen?

 

Voorheen kon je bijna alleen maar Bitcoin aankopen voor Euro’s. Bij Coinbase kan je op dit moment dus ook 3 altcoins kopen. Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash. Hier vind je een stappenplan om veilig bij Coinbase Cryptocurrencies aan te kopen. Op de verschillende Cryptocurrency exchanges kan je dan jouw Bitcoin weer ruilen tegen altcoins. De prijs van altcoins wordt ook meestal in Bitcoin weer gegeven. In satoshi. Een satoshi is 0.00000001 Bitcoin. Dus 8 decimalen achter de komma.

Bitcoin heeft zijn limieten. Zo is Bitcoin wel heel erg veilig, maar ook traag in gebruik. De transactie kosten zijn bij Bitcoin ook erg hoog. Bij Bitcoin duurt het ongeveer 10 minuten voordat een block op de blockchain gemined wordt. Litecoin het “kleine broertje” van Bitcoin doet alles 4 keer zo snel. Er kunnen ook in totaal 4 keer zoveel Litecoin in omloop komen als Bitcoin. Dat was het uitgangspunt achter Litecoin. Een manier om snellere transacties te doen dan met Bitcoin.

Er zijn nu zelfs altcoins die iedere 8 seconden een block minen, waardoor de transacties nog sneller gaan. Zoals bij iedere Cryptocurrency moeten de mensen er in geloven om deze waarde te geven. De markt bepaald de waarde van iedere munt. Hoe meer vraag er is, hoe hoger de prijs voor deze munt zal zijn.

Bitcoin is nu nog steeds koning, maar ik denk dat de altcoins steeds meer marktwaarde van Bitcoin gaan afnemen. De Cryptocurrencies ontwikkelen zich steeds verder. De problemen van de eerste generatie worden aangepakt in de nieuwere Cryptocurrencies. Waardoor deze steeds beter zullen gaan presteren in de markt. Wij bepalen dan welke wij het liefst gebruiken of welke wij het beste vinden voor een bepaald probleem.

De wereld verandert en de Cryptocurrencies veranderen mee. Staar je niet alleen blind op Bitcoin. Er is nog zoveel meer mogelijk.

Veilig jouw eerste Cryptocurrencies aankopen?

Download nu dit stappenplan voor directe uitleg!

Yess! Het is gelukt.