Wallets???
Welke Cryptocurrency wallets kan je het beste gebruiken?Wallet ofwel portemonnee. Ik had vroeger toen ik een tiener was een portemonnee. Voor mijn pasjes en mijn geld. In mijn zak, zodat ik deze goed voelde en mijn geld dus veilig was. Dat is ook de bedoeling van een portemonnee. Om iets veilig te bewaren, maar er ook makkelijk bij te kunnen om te betalen. Hetzelfde geldt voor een Cryptocurrency portemonnee/wallet. Een wallet is er dus om je Cryptocurrencies veilig op te slaan en waarmee je deze gemakkelijk kunt gebruiken voor betalingen.
Wallet
Een digitale wallet is er dus om digitale munten (Cryptocurrencies) in op te slaan. Er zijn verschillende soorten wallets. Iedere wallet heeft 2 keys. Een public key is een serie van letters en cijfers, ook wel address genoemd. Je public key kan je aan iedereen geven. Dat is jouw “bankrekening” waar je dus Cryptocurrencies op kunt ontvangen. Iedere Crypto heeft ook zijn eigen soort address. Je kunt dus geen Bitcoin transactie naar een Ethereum address sturen. Dan raak jij je munten kwijt. Het belangrijkste van een wallet is de private key. Hiermee kan je Cryptocurrency versturen van je wallet. je kunt ze ook met je private key terug halen van de Blockchain. Het is dan ook belangrijk om je private key geheim te houden. Als iemand jouw private key heeft dan kan hij of zij dus je wallet leeg roven. Als jij je computer of telefoon kwijt bent met een wallet erop, dan kan je dus met je private key of een backup jouw Cryptocurrencies weer terug halen op een andere wallet. De 5 soorten wallets waar we het in deze blog over gaan hebben.

  1. Webbased wallets, waarbij je online dus kunt inloggen om erbij te kunnen.
  2. Desktop wallets, die je download op je computer en via jouw computer dus inlogt in je wallet.
  3. Er zijn ook veel verschillende soorten mobile wallets. Dat zijn apps die je via jouw telefoon kunt gebruiken.
  4. Hardware wallets zijn elektronische apparaten ongeveer ter grote van een usb stick die jouw Cryptocurrency offline kan opslaan
  5. Paper wallet, waarbij je jouw wallet kunt uitprinten op papier en deze van het netwerk afhaalt.
Hoe gebruik je My Ether Wallet

Webbased wallets

Als je ergens Cryptocurrencies kunt kopen wordt er automatisch een wallet voor je aangemaakt. bijvoorbeeld bij Coinbase. Jij kan dus online inloggen bij jouw Coinbase account en dus Cryptocurrencies ontvangen en versturen via jouw wallet. Het grote nadeel van de meeste online wallets is dat jij niet bij je private key kan. Deze is opgeslagen op hun server. Welke Cryptocurrency wallets kan je het beste gebruiken die webbased zijn? Een goede webbased wallet is “myetherwallet” hier kan je dus Ethereum en ERc20 tokens op slaan. ERc20 tokens zijn Cryptocurrencies die gebruik maken van het Ethereum netwerk. Via myetherwallet kan je op verschillende manier inloggen. Ook met een hardware wallet, hier later meer over. Je kan ook een wallet file opslaan op jouw computer of een usb of sdcard. Via jouw wallet file kun je dan bij je wallet en munten. Voor Ethereum en ERc20 tokens is myetherwallet mijn favoriet. Voor de rest zijn er nog veel verschillende soorten web wallets. Ook veel cryptocurrencies brengen hun eigen wallet uit. Deze kan je meestal vinden via hun website. Klik hier om naar de website van My Ether wallet te gaan.

Desktop wallets

Welke Cryptocurrency wallets kan je het beste gebruiken als je deze op je computer wilt opslaan? Er zijn verschillende soorten desktop wallets. Ook verschillende Cryptocurrencies hebben hun eigen desktop wallet uitgebracht. Mijn grote favoriet is de Exodus wallet. Exodus is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Je kunt er aardig wat verschillende Cryptocurrencies in opslaan. Ook kun je via Exodus verschillende Cryptocurrencies tegen elkaar wisselen. Dit gebeurt via een wisseldienst die Shapshift heet. Klik hier om naar de website van Exodus te gaan.

Hoe gebruik je de Exodus wallet
Hoe gebruik je de Coinnomi mobile wallet

Mobile wallets

Er zijn veel verschillende apps die je als wallet kunt gebruiken. Sommige maar voor één bepaalde Cryptocurrency en sommige voor meer. Copay is een zeer gebruiksvriendelijke Bitcoin wallet. Het zelfde geldt voor Bitpay. Mijn favoriete mobile wallet is Coinomi. Met Coinomi kun je veel verschillende Cryptocurrencies aanhouden. Bijna 90!!! verschillende Cryptocurrencies. Ook heb je bij Coinomi de mogelijkheid om Shapeshift te gebruiken om verschillende Crypto’s te wisselen.

Hardware wallets

Hardware wallets zijn wallets die fysiek zijn. Het is een apparaat zo ongeveer de grote van een usb stick, sommige wat groter. Meestal met een klein lcd scherm en knoppen om handelingen op te verrichten. Het grote voordeel van een hardware wallet is dat deze zeer veilig zijn. Deze zijn niet te hacken. Jouw Cryptocurrencies zitten dan ook niet meer online op het netwerk maar worden er vanaf gehaald en dus opgeslagen op het apparaat. Zodat jij je hardware wallet dan weer verbindt met jouw computer dan kun je er dus weer transacties mee doen. Er zijn 3 bekende merken die hardware wallets uitbrengen: Ledger, Trezor en Keepkey. Ik zelf heb alleen ervaring met de Ledger.

Hoe gebruik je een hardware wallet voor Bitcoin
Hoe zet je Bitcoin op een paper wallet en sla je deze veilig op

Paper wallet

Met een paper wallet kan jij een wallet uitprinten. Je kan deze wallet dan laden met Cryptocurrency. op deze manier haal jij de munten ook van het netwerk. Dit is ook een zeer veilige manier van opslaan. Op een paper wallet staat zowel je private key en public key geprint. Het is dan wel de bedoeling dat jij jouw paper wallet veilig opslaat in een kluis of een andere veilige plek. Het grote gevaar is bijvoorbeeld brand of waterschade waardoor je paper wallet verloren kan gaan. Belangrijk vindt ik het dan om je paper wallet meerdere malen uit te printen, te lamineren en op verschillende plekken op te slaan. Je kan via verschillende sites paper wallets maken. Bitaddress.org is voor Bitcoin.

Zoals je kunt lezen zijn er dus een hoop verschillende wallets beschikbaar waar jij jouw Cryptocurrencies op kunt opslaan. Mijn favorieten zijn Exodus voor op mijn computer. Coinomi voor op mijn telefoon en de Ledger Nano S als hardware wallet. Als jij wilt weten over hoe je deze wallets kunt gebruiken en jouw Cryptocurrencies veilig kunt opslaan dan raad ik je aan om de basis cursus cryptocurrencies te volgen. Hierin staat alles stap voor stap beschreven. Alles wordt uitgelegd met video’s. Van hoe je Cryptocurrencies koopt, verstuurd naar je wallet, hoe de verschillende Exchanges werken en alles wat je moet leren om veilig in Cryptocurrencies te investeren. Klik hier om meer te zien van de basis cursus. Als je nog vragen hebt dan kun je die onder dit bericht stellen. P.S Zorg er altijd voor dat je een backup maakt van je wallets en houdt je private keys geheim!

Veilig jouw eerste Cryptocurrencies aankopen?

Download nu dit stappenplan voor directe uitleg!

Yess! Het is gelukt.